Ἐξώφυλλο arrow Στῆλες arrow Στὰ γρήγορα arrow ΤΣΙΠΡΑΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφει: φυλλομάντης

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Τσίπρας επιχειρεί μια δειλή αλλάwhite_big_pin σαφή στροφή αντιμετωπίζοντας κυρίως τον χθεσινό εαυτό του, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Ωστόσο ψυχανεμίζεται ότι το πολιτικό σύστημα είναι πολύ πιο σκληρό από τους έξω. Αντιλαμβάνεται ότι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ κατοχή και η σύγκρουση με τους θαμώνες της (κυρίως το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ) είναι το βασικό επίδικο για την έξοδο από την κρίση ή την αναπαραγωγή της. Νιώθει όμως ακόμα αμηχανία στις αναιδείς αναφορές της Φώφης.

Ο Λαφαζάνης είναι χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μιας θνησιγενούς αριστεράς η οποία ορίζεται ως αντι-μνημονιακή, υπογραμμίζοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την πολιτική και θεωρητική της φτώχεια. Από αντι-ιμπεριαλιστική, αντι-καπιταλιστική κ.λπ τώρα αντι-μνημονιακή, αντι-ευρωπαϊκή κ.λπ. Χαρακτηριστικά βήματα μιάς πορείας απώλειας ενός στρατηγικού και πολιτικού ορίζοντα. Πώς λέμε μαρξισμός, ε καμία σχέση. Τί υπάρχει έξω από την Ευρώπη; Πώς τον φανταζόμαστε τον κόσμο; Σαν μια καπιταλιστική ΕΕ και γύρο-γύρο σοσιαλιστικά υβρίδια; Τί υπάρχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έξω από την Ευρώπη (κοινωνικά-οικονομικά–γεωπολιτικά) που συνιστά δίλημμα; Ο ασιατικός δρόμος; ο αμερικανικός δρόμος ή ο μεγαλορωσικός δρόμος;

Η Κωνσταντοπούλου κατάφερε να είναι από τις λίγες που όσο επικαλείται την «δημοκρατία» τόσο φοβάσαι για το ΤΙ εννοεί. Όταν μέσα σε λίγες ημέρες έχει κάνει δεκάδες διαδικαστικές μανούβρες για να μπλοκάρει τις κρίσιμες ημερομηνίες στη βουλή. Η δημοκρατία λοιπόν ως διαδικασία και ως πρόσφορο μέσο για τους τακτικούς μας σκοπούς (δικηγόρος γαρ).

Οι συμπληγάδες μιας εξόδου είναι μπροστά μας. Το Κεντρο-αριστερό φιλελεύθερο και το νέο-σταλινικό μπλοκ (εν πολλοίς κι αυτό κεϋνσιανο-φιλελεύθερο). Περισσότερη αγορά ή περισσότερο κράτος. Για το περισσότερο κοινωνία (ευθύνη-ελευθερία) είδομεν. _Α.Β. (31.07.2015)

Αρχή σελίδας