Ο ΦΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Γράφει: ο Φαροφύλακας

(Δημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2008)Ο ΦΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.... ...
Οι επιστήμονες ειναι εδω -πρωινάδικα, παιδοψυχολόγοι, εγκληματολόγοι κ.α για να οργανώσουν το νέο παιδομάζωμα του 21ου αιώνα...  (10/10/2007 σχόλιο του Γιάννη στο διάλογο "ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"...) 

Η ανάγκη διαλόγου πάντα σε χρόνο ενεστώτα, ο "διάλογος", πότε σε αόριστο, πότε σε μέλλοντα...

Πόσο προφητικά επίκαιρη η απόπειρα συζήτησης πέρσι, πόσο τραγικά σκληρό το σήμερα... 
Πόσο θεωτικά ελπιδοφόρο το μέλλον.


Οι νέοι με τα νταούλια αρχίδια έβαλαν υποθήκες για το μέλλον. 
Και δείτε απο την άλλη,τα ρετάλια, πολιτικά, δημοσιογραφικά, οικονομικά, που προσπαθούν να ψελίσουν λόγια συγγνώμης,να προσπαθούν να εξηγήσουν τα αιτιολογημένα "ανεξήγητα". 
Να ξενίζονται/ξυνίζονται επειδή ο Κούγιας υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα με μέτρα και σταθμά ίδια που χρησιμοποιούσε/ούν όλο αυτό το καιρό και γίνονται "γνωστοί". 
Τι χρειάζεται στη σημερινή Ελλάδα για να αναδειχτεί το θέμα, πρόκληση κι αποπροσανατολισμός, να δείξεις το κώλο σου να δείξεις αίμα σου να γίνει "δημόσιος" έλεγχος στο σπέρμα σου!


ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΙ, Παπαδακάτοι, Τραγκάτοι μα πάνω απ ολα του συστήματος φραγκάτοι ορύονται. 
Μιλούν για αναφαίρετο δικαίωμα (φεύ) στους νέους και τις νέες να διαμαρτύρονται,ενοχλούνται όμως γιατί η δική τους media(legale?)*persona χρησιμοποιεί το δικό τους τρόπο αποκλίνουσα συμπεριφορά.. και άλλες παπαρολογίες, αλήθεια οι Πρετεντέρηδες και οι λαμογιοπασοκοι τι επιχειρηματολογία χρησιμοποιούν όλο αυτό το καιρό;) για να τους τα χώσει στο τέλος περί πολιτικών που κοιτάζουν να σώσουν το τομάρι τους. 
Μεσαίωνας στα μυαλά, μεσαίωνας και στη καρδιά στοχοποίηση δαιμονοποίηση. 
Κράτος των Εξαρχείων σε αντιδιαστολή στη Πολιτεία των αχρείων. 
Ενοχλήθηκαν(;),κι έσπευσαν να προλάβουν τη δίκαιη αγανάκτηση των νέων για προσβολή νεκρού, συναίσθημα με το οποίο ουδεμία σχέση έχουν,(ατέλιωτες τηλεοπτικές ώρες μετρήσιμης διαφημιστικής είσπραξης, κάλυψης γεγονότος και μόνο).

ΝΑΤΟ ΠΑΛΙ το νόμιμο και ηθικό,που τους βάζει τρικλοποδιά γιατί η μνήμη δεν έχει νεκρούς,αλλά σύμβολα,το δύσκολο της ερμηνείας σε όποιον δεν κατέχει πρόσβαση στην ελληνική παιδεία. 
Νάτος ο διαρκής κίνδυνος, νάτος πετιέται...(τη Ρωμιοσύνη μη τη κλαίς...) 
...γιατί εδω είναι Βαλκάνια δεν είναι πάίξε γέλασε...** 
Μέσα σε όλα ενα δραματικό sos του πρύτανη κ.Κίττα να αρχίσει επιτέλους εθνικός διάλογος των κομάτων για την παιδεία,θετικό ως σκέψη,αδύναμο πλέον και προβοκαρισμένο απο την αρχή. 
Ακόμη και τα του οίκου του κ.πρύτανη, με ειλικρινή σεβασμό στην ιδιότητα του, "μυρίζουν", το 70% του καθηγητικού δυναμικού της ιατρικής Αθηνών ειναι σε οικογενειοκρατική βάση. 
Το φραγγέλιο πήρε πριν απο 2.000 χρόνια ο Ναζωραίος κ.πρύτανη για να κυνηγήσει τους αντίστοιχους αχρείους της εποχής. 
Διάλογος κομμάτων που βρίσκονται σε κώμα, είναι απάνθρωπο, το να ζητάς απο τον ετοιμοθάνατο να μιλήσει, πολύ δε περισσότερο να διαλεχθεί,άσε που το πληγωμένο "θηρίο" ειναι δυό και τρείς φορές πιο επικίνδυνο.  

ΤΟ ΡΗΓΜΑ είναι βαθύ, η τραγωδία είναι εδω και καιρό σε εξέλιξη. 
Οταν σου ΄γραφα φίλε Φυλλοψάχτη πέρσι για τη μεγάλη γειτονιά των δικών μας παιδικών χρόνων, με γείτονες με στραβά και ανάποδα***,αλλά όλους υπεύθυνους για τα παιδιά της, στην κυριολεξία της λέξης έβγαινε ενα μεγάλο παράπονο και ενα μεγάλο γιατί. 

ΓΙΑΤΙ ολα αυτά τα εξωνίσαμε στους φροντιστηριάδες (φύσει και θέση) της προόδου, γιατί το παιδαγωγικό σύστημα "Ρεπούση" και ό,τι εκφράζει, έφτασε στο σημείο να γράφει και να προσπαθεί να διαμορφώσει ασπόνδυλες συνειδήσεις στα παιδιά μας.

Γράφω με θυμό και οργή γιατί δεν μπορεί να φορτώνεται με ενοχές ούτε ο Στέλιος ουτε η δική μου 15αχρονη Άλκη τις δικές μας ευθύνες ως κοινωνία. 

ΕΓΩ ΠΗΓΑ "διακριτικά", ως μπάτσος που δεν πυροβολεί, μαζί της, για να την προστατέψω, για να κάτσω εγω στο σκαμνί, αν χρειαστεί και όχι εκείνη, σε μια συγκέντρωση που δεν μπορούσα να σταματήσω το βουβό μου κλάμα-ξέσπασμα μ΄ ένα γιατί γυαλί στα μάτια και στη ψυχή μου. 

Εχω ευθύνη ακόμη κι αν η δική μου άποψη ήταν και είναι σταθερά για περισσότερο ελεύθερο χρόνο, γιατί δεν κατάφερα να αλλάξω κάτι στο καθημερινό της "μαρτύριο" του 18 και του 20 στα tesτ(διαγωνίσματα).

Νοιώθω ενοχές γιατί δεν έχω σοβαρές εναλακτικές να μη βλέπει ολο αυτο το πουταναριό να κάνει την ξεφτίλα τρόπο ζωής.

Εστειλα πριν μέρες ενα απόσπασμα απο το Αξιον Εστί του Ελύτη για ποιά γλώσσα μας έδωσαν, στο αρθρο του Αλέκου περί ηθικής. 
Ποιά γλώσσα σήμερα, όλα αυτά τα "τσογλάνια" της εκπαίδευσης, της πολιτικής, της ενημέρωσης επιχειρούν να επιβάλουν? 

Ο ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ κύκλος κλείνει με μια ιστορική αποτυχία, αλλά με μια μεγάλη κατάκτηση αυτήν της αυτοϋπέρβασης των νέων ανθρώπων απέναντι σε χαβαλέδες και επικίνδυνους εκπαιδευτικούς, απέναντι στα πολιτικά λαμόγια,απέναντι στις οικονομικές συμμορίες του τόπου, απέναντι στη δική μας ευθύνη που αφήσαμε την κατάντια να περάσει τις "γραμμές" της πόλης. 
Κάτι κινείται κάτι φαίνεται, ένα ίσως...


ΚΛΕΙΝΩ μ΄ ενα απόσπασμα απο κάτι που έγραφα χτές βραδι κι ήθελα να σου/σας στείλω: 

Δεν ειμαι καλός στο λόγο  
δεν είμαι παρα ενας μέτριος παρατητρητής 
του μεγάλου,  
του μεγάλου και συγκλονιστικού 
Πόρτα κλειστή στα όνειρα μου 
Κι ένας "αλήτης" Ηλιος επάνω απο την Πόλη 
μνήμη κι ανάθεμα  
που ξέχασα τον Προμηθέα

και τον "Κολόμβο" έκανα θεό μου. 

*Προς το Γιάννη: δεν ξέρω αν στα νομικά λατινικά είναι δόκιμο. 
**Ενα μπράβο για μια ακόμη φορά στο Διονύση για τις θαραλέες δηλώσεις του. 
***Ειχαμε την "ατυχία"(τύχη) ως παιδιά τις περισσότερες πλαστικές μπάλλες, να μας τις "σκίζει" Κ.Μουρσελάς, γιατί δεν τον αφήναμε σε ησυχία τα μεσημέρια. 
Θέλω να πιστεύω οτι όλες εκείνες οι "μπάλλες" ηταν το καλύτερο δώρο/υλικό για το διαμάντι που χάρισε στην νεοελληνική λογοτεχνία με τα Βαμένα κόκκινα μαλιά, με φόντο και σκηνικό τη γειτονιά μας. 
κ.Κώστα Μουρσελά απο ψυχής ενα μεγάλο ευχαριστώ. 

ΥΓ1. Ο φάρος ειναι στη θέση του, ο φαροφύλακας???


ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ, 10 Δεκεμβρίου 2008

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας