Ἐξώφυλλο arrow Εἰδικὲς Σελίδες arrow ΒΙΒΛΙΟ - Μετέωρα βήματα

Μετέωρα βήματα

Γράφει: φυλλομάντηςβιβλίο: Μ Ε Τ Ε Ω Ρ Α  Β Η Μ Α Τ Α

Η Πρώτη Αγωνία της Επιστροφής στην Πολιτική
στην Ελλάδα της Κρίσης (Μάρτιος 2010 - Φεβρουάριος 2011)


- ◊ - ◊ - ◊ -

meteora vimataΠρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του φίλου Δημήτρη Τζουβάνου. Περιλαμβάνει κείμενα δημοσιευμένα πριν λίγα χρόνια, αποτελώντας μέρος μιας προσπάθειας κατάθεσης και συμβολής στα αναγκαία της ιδρυτικής εποχής που ζούμε. Η εποχή αυτή της οικουμενικής μεταπολίτευσης του 21ου αιώνα, μιας μεταπολίτευσης που θα περάσει μέσα από κρίσιμα στοιχήματα, βιώνεται ήδη επώδυνα στην Ελλάδα που καλείται απ’ την ίδια της την κληρονομιά και τα τρέχοντα αδιέξοδα της κοινωνίας σε πρωτοποριακές απαντήσεις. Οι γνωστές προοδευτικές και συντηρητικές θεωρήσεις στα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα έχουν οριστικά παλαιώσει προσφέροντας πλέον μόνον συσκοτίσεις.

Υπάρχει ανάγκη μιας άλλης οπτικής στα κοινωνικοπολιτικά πράγματα, πέραν αυτών του τρέχοντος συντηρητισμού και προοδευτισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δ.Τ. συγκεντρώνει και εκδίδει σχετική του αρθρογραφία. Τα «Μετέωρα Βήματα» καλύπτουν επιλογές αρθρογραφίας της επόμενης από το «Κρίση κι Από-κριση» περιόδου, μιας περιόδου κοινωνικού μετεωρισμού και αγωνίας πρό των αναγκών αναβαθμισμένης επαναπολιτικοποίησης. Επόμενες εκδόσεις σχεδιάζονται από τον συγγραφέα ώστε να περιλάβουν επιλογές αρθρογραφίας που καλύπτει την τρίτη φάση, αυτή της αγανακτισμένης ριζοσπαστικοποίησης και της διπολικής πολιορκίας της, καθώς και ειδικότερη θεματική αρθρογραφία.

Το βιβλίο περιέχει εκτενή Πρόλογο γραμμένο τον Ιανουάριο 2015 και τα εξής άρθρα: «Ένα κόκκινο αυγό», «Μέρες Μαγιού του ‘10», «Το μετέωρο βήμα και οι πελαργοί», «Πέρα από το αντι-μνημόνιο» και «Στάχτες και Σπίθες». Τέλος, στα "σύν" του βιβλίου είναι ο εκτεταμένος σχολιασμός των κειμένων από τον συγγραφέα, εν όψει της εκδόσεώς τους σε βιβλίο, με τον οποίο επικαιροποιείται αλλά και διευρύνεται η προβληματική τους.0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Αρχή σελίδας