BLOG ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

Γράφει: Χριστόφορος ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(Δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2008)
Φίλε Αλέκο
το παρακάτω κείμενο ελπίζω να είναι ωφέλιμο στην προσπάθεια να σχολιάσει γεγονότα που απασχολούν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα.

Blog και τι είναι αυτό...
Κατ' αρχάς δεν είναι ο σατανάς που βγήκε βόλτα στο Διαδίκτυο. Δεύτερον, το χειρότερο που μπορείς να πάθεις, είναι να ενημερωθείς από ημιμαθείς (όρα ΤV STARS δημοσιογράφοι που συνήθως κάτι άκουσαν ή το χειρότερο πήραν εντολή από τους καναλάρχες -εκδότες να θάψουν το αντίπαλο "δέος").
Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μια απλή υπόθεση. Τα blogs είναι:
α) ημερολόγια ξενύχτηδων ή
β) σημειωματάρια ξεχασιάρηδων (ο υποφαινόμενος ανήκει σ' αυτή τη κατηγορία), τέλος
γ) σημεία επαφής.
Η ουσία είναι ότι πρέπει να προστατευτεί η ελεύθερη διακίνηση της ιδέας - γνώμης έστω και αν αυτή αναρτάται ανωνύμα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι δημοσιογράφοι όταν αντλούν υλικό και ιδέες από τους bloggers, οφείλουν πρώτα να διασταυρώνουν την εγκυρότητα της είδησης (αν θέλουν να έχουν ¨τσίπα¨ και όχι "τσιπάκια" .
Τέλος εύχομαι τα blogs να παραμείνουν όπως είναι, ν' ανθίσουν και αν είναι δυνατόν να βοηθήσουν σε δράσεις όπως αυτή που βιώσαμε πρόσφατα στον τόπο μας με τη διαδήλωση που έγινε το φθινόπωρο με τις πυρκαγιές.

Χριστόφορος Καραπαναγιώτης

Σχόλια (2)

1. 19-03-2008 11:01
ΣΥΜΦΩΝΩ

Να είσαι καλά Χριστόφορε το θέμα το έθεσες στη σωστή του βάση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποτελείς έναν γνήσιο άνθρωπο του διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια, όταν την επικοινωνία μέσω internet δεν την ήξερε ούτε η…. «μάνα» του.
ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ

2. 21-03-2008 11:17
Blog και τι ειναι αυτό Νο2

Αγαπητέ Αλέκο, 
θυμήθηκα ένα άλλο κείμενο που έγραψα το καλοκαίρι 2004 (σε μια τοπική εφημερίδα του Χαλανδρίου).  
Σκέφτηκα να στο στείλω σε συνέχεια του προηγουμένου κειμένου με τίτλο "Blog και τι είναι αυτό"  
Νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.  

Αναρχία - συντονισμένη όμως αναρχία. Βέβαια χωρίς διαχείριση ή κεντρικό έλεγχο. Ξαφνικά ένα νέο μέσο εισβάλλει στη ζωή μας χωρίς κανένα περιορισμό στη διακίνηση πληροφοριών. Χαρακτηριστικό του πάντως προς το παρόν δεν είναι η ελευθερία αλλά μάλλον η ελευθεριότητα. 
Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα περιοδικό και να το προβάλλει. Μιλάς με τους δικούς σου στην άλλη άκρη του πλανήτη και χρεώνεσαι ένα τηλεφώνημα. Εργάζεσαι στο σπίτι σου η οπουδήποτε και μέσο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνεις την εργασία σου στον εργοδότη σου αρκεί να είναι κοντά σου μια τηλεφωνική γραμμή. Αυτό είναι το "INTERNET". 
Φυσικά αν υπήρχε εργατικό κίνημα δεν θα έπρεπε να αφήσει την ρύθμιση αυτών των νέων συνθηκών εργασίας στους κάθε είδους τεχνοκράτες. Μπορεί το INTERNET να είναι η μεγαλύτερη μηχανή που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος και οι πληροφορίες που διακινούνται να είναι ανυπολόγιστου μεγέθους, όμως καμιά τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τυπογραφία και τους σκεπτόμενους υποψιασμένους. Κάθε κοινωνία χαρακτηρίζεται από τους στοχαστικούς ανθρώπους της και χωρίς αυτούς το μόνο μέλλον της θα είναι μόνο η παρακμή της. 

φιλικά  
Χριστόφορος Καραπαναγιώτης
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας