Ἐξώφυλλο arrow Ὅσα μᾶς γράφουν arrow Ἡ ἀλληλογραφία μας arrow ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Γράφει: ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(7 Ιουλίου 2008) Ἐπιστολὴ-Κάλεσμα ἀπὸ τὴν Ὁμάδα Γυναικῶν Θεσσαλονίκης ποὺ ἀντιδρᾶ στὴν ἐξαγγελθείσα τροποποίηση τοῦ Οἰκογενειακοῦ Δικαίου, εἰδικά σὲ ὅ,τι ἀφορᾶ τὸ ἐπώνυμο τῶν συζύγων. Τόσο τὸ ἴδιο τὸ θέμα, ὅσο καὶ ἡ παρέμβαση τῆς Ὁμάδας, ἀποτελοῦν μία καλὴ ἀφορμὴ γιὰ συζήτηση. Δημοσιεύουμε λοιπὸν τὸ Κάλεσμα, ἀφοῦ πρώτα ζητήσουμε συγγνώμη γιὰ τὴν μικρὴ καθυστέρηση (τεχνικοὶ οἱ λόγοι) καὶ ἀφοῦ εὐχαριστήσουμε γιὰ τὰ συνοδὰ καλά λόγια γιὰ τὸν φυλλομάντη καὶ γιὰ τὶς συζητήσεις ποὺ δημοσιεύει (Γ.Φ.Φ.)


Αγαπητέ Φυλλομάντη
Το οικογενειακό δίκαιο που ισχύει σήμερα στη χώρα μας ψηφίσθηκε   από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 1329 του 1983 και καταγράφηκε ως ένα   από τα δημοκρατικότερα της Ευρώπης για την εποχή που εισήχθη.  Η σημερινή κυβέρνηση κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και προσπαθεί να επαναφέρει "προαιρετικά" το κοινό επώνυμο συζύγων. Οι γυναικείες οργανώσεις τρέχουν ηλεκτρονική καμπάνια ενάντια στην επιχειρούμενη τροπολογία. Την καμπάνια μας στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
Θα βοηθήσει πολύ να στηρίξετε και εσείς την καμπάνια μας με την υπογραφή των φίλων του site σας.
Παρακαλούμε αναρτείστε στην ιστοσελίδα σας την ηλεκτρονική καμπάνια των γυναικείων συλλογικοτήτων για τη διατήρηση του αμετάβλητου των επωνύμων μετά το γάμο. Ευχαριστούμε

Το μήνυμα είναι:

Φίλες και φίλοι,

Αφιερώστε ένα λεπτό για την ηλεκτρονική υπογραφή της διαμαρτυρίας γυναικείων συλλογικοτήτων για την απόσυρση της διάταξης περί κοινού επωνύμου μετά το γάμο προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

http://www.petitiononline.com/epon2008/petition.html

Παρακαλούμε διαδώστε το όπου μπορείτε
Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης

www.femnetsalonica.gr
">


0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας