Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Ἐπὶ-καιρῶν arrow Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γράφει: Γιάννης Φ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Δημοσίευση: 2 Ἀπριλίου 2007)

Ήπιε δυο γουλιές κρασί. Κοίταξε ένα γύρω. Το βλέμμα του έπεσε στο Παρίσι σε μια κυρία συνάμενη-κουνάμενη, όλο φούρια και λαμποκόπημα. Η κυρία, τού 'πε ο γραμματικός, ήθελε να κυβερνήσει τη Γαλλία. «Και τί χαμπάρια φέρνει;» ξαναρώτησε ο Γέρος. Τού αποκρίθηκαν πως η κυρία είναι σοσιαλίστρια, πως ζήτησε να ξαναγίνει δημοψήφισμα στη χώρα της για το ΕυρωΣύνταγμα. «Τί τα θέλουν τα δημοψηφίσματα... Αν είναι έτσι, δεν τα καταργούν καλύτερα;» σχολίασε ο Παυλής απ' τη Σήταινα. «Τα κρατούσαν γιατί νόμιζαν ότι είχαν καταργήσει τον λαό» μουρμούρισε ο Γέρος. Κατά περίεργο τρόπο ήξερε από πολιτική.

«Είναι και 'δω σε μας μία κυρία που μοιάζει στη Φραντσέζα. Φτυστή. Είναι μάλιστα κι αυτή σοσιαλίστρια. Θέλει να κυβερνήσει τη χώρα» τού πρόφτασε ο γραμματικός.

«Μπα!» σούφρωσε τα φρύδια ο Γέρος. «Και τί λέει τ' ελόγου της;».

«Να, λέει ότι η πατρίδα μας πρέπει ν' αποκτήσει... κάτσε να δεις πώς τό 'πε... Α, ναι: μπραντ-νέιμ. Τ' ειν' τούτο δεν ξέρω.» παραδέχτηκε ο γραμματικός.  «Ότι οι νησιώτες μας, στα νησιά μας πρέπει άμεσα να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ...»

«Αυτό τη μάρανε...» τον έκοψε ο Παυλής.

«...Ότι έτσι η ζωή στις Κυκλάδες μας θα γίνει, λέει, καλύτερη! Θα φτιάξουμε την Έξυπνη Ελλάδα! Όλο ιδέες έχουν. Όλο προτάσεις. Έχουν πάρει φόρα. Θέλουν να κυβερνήσουν!» συνέχισε ξαναμμένος ο άλλος.

«Εσύ ορέ καπετάνιο τί λές για όλα τούτα» τον ρώτησαν. Κούνησε το κεφάλι... Δημοψήφισμα, Κυκλάδες με Ιντερνετ, σοσιαλίστριες. Ήξερε από ξεσαλωμένους τσίγκινους. «Όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της» σκέφτηκε...

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας