Ἐξώφυλλο arrow Στῆλες arrow Ἀστειεύεσαι; arrow Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Γράφει: Η Ποντικίνα του Διαδίκτυου

Γειά σας φίλοι μου,
Τρύπωσα στὰ ἀρχεῖα τῶν ἑλληνικῶν πανεπιστημίων καὶ σᾶς ἀποκαλύπτω τὸν Ἕλληνα Ἀϊνστάιν (18.04.2010)Τὸ κείμενο ποὺ ἀκολουθεῖ εἶναι μὶα ἀπάντηση ποὺ δόθηκε σὲ ἐνδιάμεσες ἐξετάσεις/ προόδους στὴν χημεία στὸ Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ἡ ἐρώτηση εἶχε ὡς ἐξῆς καὶ βαθμολογεῖτο μὲ ἔξτρα βαθμούς:

Ἡ Κόλαση εἶναι ἐξώθερμη ἢ ἐσώθερμη;
(τὸ ἐξώθερμο σῶμα δίνει θερμότητα ἐνῷ τὸ ἐσώθερμο ἀπορροφά).

Οἱ περισσότεροι φοιτητές ἔδωσαν ἀπαντήσεις παρέχοντες ἀποδείξεις βασισμένες στὸν Νόμο τοῦ Boyle (ἕνα ἀέριο ψύχεται ὅταν μεγαλώνει ὁ ὄγκος καὶ θερμαίνεται ὅταν συμπιέζεται) ἢ κάτι παρόμοιο.
Ὡστόσο, ἕνας ἔγραψε τὰ ἐξῆς:

Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς τον χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε τον ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και τον ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.
Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει.  Επομένως δεν διαφεύγουν ψυχές.  Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.  Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση.  Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση.  Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.

Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε τον ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Boyle δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση,  ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:
1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.
2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.

Ποιά από τις 2 περιπτώσεις ισχύει;
Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής,  ότι   "Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί"  και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.
Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει....   αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη Ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: "Θεέ μου, Θεέ μου".


Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό ‘Α'...

Με αγάπη, 
Η φιλενάδα σας...

Pontikina_02

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας