Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Ἐπὶ-καιρῶν arrow ALTIUS, CITIUS, DOPIUS - ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ALTIUS, CITIUS, DOPIUS - ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Γράφει: Ναπολέων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

(Δημοσίευση: 31 Ἰουλίου 2008) Τί σόι ἀθλητισμός;Στους Olympic Dopways, αναφέρομαι φυσικά. Που προπαγανδιστικά {...επικοινωνιακά} "μεταφράστηκαν" αγγλιστί μεν ως «Olympic Games» ελληνιστί δε ως «Ολυμπιακοί Αγώνες».

Altius
, Citius, Dopius !

*
Εφτά και μία μείνανε! {από σήμερα 31-7-08}
* Στους Olympic Dopways, αναφέρομαι φυσικά.
Που προπαγανδιστικά {...επικοινωνιακά} "μεταφράστηκαν" αγγλιστί μεν ως «Olympic Games» ελληνιστί δε ως «Ολυμπιακοί Αγώνες».
Σεμνά και ταπεινά εγώ τους αποκαλώ Ντροπαγώνες. Διαφωνείτε;;;
ΦΟΒΕΡΟΙ πράγματι είναι αυτοί οι ΝΤΡΟΠΑΓΩΝΕΣ: Των φαρμακευτικών εταιρειών... Για το ποιά θα πουλήσει τις καλλίτερες -ανιχνεύσιμες και μή...- ντόπες.
Κι όχι μόνο για την διάρκεια των ντροπαγώνων βέβαια. Σε όλο το μεσοδιάστημα δραστηριοποιούνται! ΚΥΡΙΩΣ σ' αυτό!
Από το Γυμνάσιο αρχίζουν οι ΠΡΩΤαθλούμενοι τη χρήση "βελτιωτικών" ! Επίσημα χείλη τα είπαν αυτά. Όχι ο ονειροπαρμένος Ναπολέων. Εγώ ...απλώς αναμεταδίδω.
* Κατά τα άλλα... στο επίσημο κινεζικό "site" των Olympic Dopways, οι διάφοροι μεγαλέμποροι όπως η Λόκα-Λόκα, η Φάου-Βρέ, η Αμπίμπας και άλλοι πολλοί ΔΕΝ αναφέρονται πλέον ως «επίσημοι χορηγοί», όπως παλιότερα, αλλά ως PARTNERS, ως συνέταιροι! Μπείτε, δείτε, φρίξετε!

Γκέγκε, μπίρο μ' ;;;
Και εις άλλα με υγείαν ποθούμε.
Αν πέσει πάντως η κινέζικη χούντα(*) με "έναυσμα" τους ντροπικούς αγώνες, θα κάνω ένα φοβερό "νικητήριο" μεθύσι στο πανηγύρι του Άϊ-Σώζοντα στo ορεινό {1350μ} πατρογονικό, αδούλωτο από τούρκους και γερμανούς, Ανώϊ (πρεβεζογιαννιώτικα σύνορα - 10 χλμ από Σκλίβανη, 30 από Άρτα}.
6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου είναι. ΑΥΤΟ μην το χάσετε!
Έχει καθαρό αέρα εκεί !

----------
Υ.Γ.
Η αρχική {ρωμαϊκή} επιγραφή ήταν: Altius, Citius, Fortius (ψηλότερα, μακρύτερα, δυνατώτερα). Στις μέρες μας, της «ελεύθερης» αγοράς, της εξέλιξης, της ανάπτυξης κλπ κλπ κλπ απλώς το "Fortius" αντικαταστάθηκε με το "Dopius", που είναι πολύ πιό μέσα στα πράγματα: Με τα «βελτιωτικά», το ντοπάρισμα δηλαδή, οι α(θ)λητες, ΟΛΟΙ, ...βελτιώνουν το σώμα τους, γίνονται δυνατώτεροι... «Δεν σπάς ρεκόρ χωρίς ντόπα» είναι το "μότο" τους.
----------
(*) ...και μην τολμήσει καμμιά "κυρία" να τους αποκαλέσει «κομμουνιστές» γιατί θα τον καρφώσω στον Καύκασο και θα τού τρώω το συκώτι μιά ζωή...
α-α-ε, Ναπ. 31-7-08

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας