ΕΓΩ Ο ΑΘΕΟΣ ΒΛΕΠΩ ...ΠΑΠΑΔΕΣ

Γράφει: Ναπολέων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

(Δημοσίευση: 13 Ἰανουαρίου 2008)

Αγαπητοί Γιάννη, Αλέκο,
Καλή Χρονιά!
Αν το κρίνετε δόκιμο και ταιριαστό, δημοσιεύστε το παρακάτω για το, πάντα επίκαιρο θέμα της εκμετάλλευσης των μεταναστών.

«Πέρσυ (το 2007) ο Χριστός δεν γεννήθηκε σε φάτνη στη Βηθλεέμ αλλά στης Άρτας το Γιοφύρι...»
Κάπως έτσι τιτλοφόρησαν την επιστολή τους οι... «Επτά επ' Αμβρακία», εφτά εφημέριοι ιερείς, εφτά "πορτοκαλοχωριών" της Άρτας, προς τους Χ.Ο. της περιοχής τους.
Νά ένα απόσπασμα αυτής της επιστολής (ορθογραφία, τονισμός, στίξη, υπογραμμίσεις του υπογράφοντα, όχι του πρωτότυπου):

«Δεκάδες άτομα από μακρυνές χώρες βρίσκονται έξω από την πόρτα μας γυμνοί κι αναγκεμένοι.
Παντελής έλλειψη οίκτου και ντροπής ξαναφέρνει έναν εργασιακό μεσαίωνα(!!!) και στις μέρες μας: Ο άνθρωπος-εργαλείο.
Δεν μάς ενδιαφέρουν οι ανάγκες του, η αρρώστεια του, ο πόνος του.
Φθηνά μεροκάματα. Τί θα φάει; Αδιάφορο. Πού θα κοιμηθεί; Όπου θέλει.
Ποιό χριστιανικό έθνος(!!!) και ποιά ορθόδοξη(!!!) Ελλάδα. Αρκεί να είσαι λίγο τσακάλι και έχεις όλον τον κόσμο στα πόδια σου. Τέτοια τσακάλια {ήτοι σχεδόν το σύνολο, συμπληρώνω εγώ, των ελλήνων, που είναι και πολύ μάγγες να 'ούμε...} εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών των ταλαίπωρων. »


Ποιά ΓΣΕΕ, ποιό ΚΚΕ, ποιός ΣΥΝ, άντε... και ποιό ΠΑΣΟΚ, τά είπε έτσι «χύμα και σταράτα»;;; Ποιοί απαίτησαν ανατροπή της υποκρισίας στην "πατρίδα" του Ξένιου Δία, των, δήθεν, μή ρατσιστών Ελλήνων;;; Με τόσο σκληρή μάλιστα φρασεολογία...Oι παραπάνω;;; Σώπα, καλέ... Εφτά παπάδες της Άρτας τό τόλμησαν... Την Ν.Δ. δεν τήν συμπεριλαμβάνουμε, διότι είναι προγραμματικά κατοχυρωμένη και πολλές φορές διακηρυγμένη, αλλά και, μερικώς προς το παρόν, εφαρμοσμένη, η πολιτική της: Να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι -εις βάρος των υπολοίπων φυσικά, τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό...- στα πλαίσια πάντοτε μιάς ελεύθερης (ασύδοτης, βλέπω εγώ...) αγοράς, ώστε να κάνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να πέσει το ποσοστό της ανεργίας, να ευτυχήσει ο «λαός».
Παραμύθι της Χαλιμάς βέβαια αφού, όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο, απλώς αύξησε την προκλητική χλιδή ελαχίστων {Πάμε για καφέ στις ...Κάννες με το τζέτ μας, ή, πιό ελληνικά, πάμε για κοκορέτσι στην Αράχοβα με το 4x4;}, οι οποίοι έτσι κι αλλοιώς έχουν τόσο τερατωδώς μεγάλα εισοδήματα, ώστε καμμιά ανάγκη δεν τούς πιέζει να κάνουν «επενδύσεις»... Και δεν μιλάμε βέβαια για κρατικές επενδύσεις αφού και η ΝΔ αλλά βέβαια ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ τό 'χουν ρίξει χρόνια τώρα στο ξεπούλημα των όποιων δημόσιων επιχειρήσεων, με κύριο επιχείρημα την κακοδιαχείριση, που οι ίδιοι έκαναν!!!... «Έ! δεν θα κάνουμε λοιπόν νέες κρατικές επενδύσεις... Είμαστε και συνεπείς στην "γραμμή" μας ως κόμματα, τί τό περάσατε;» μάς λένε... Η μόνη σοβαρή κρατική "επένδυση" μετά το 1989 ήταν... το απόλυτο αλλαλούμ στην υποδοχή των μεταναστών. Η έκφραση «ξέφραγο αμπέλι» δεν αποδίδει επαρκώς την κατάσταση, πρέπει να βρούμε καμμιά άλλη.
Η συνήθης ερμηνεία αυτού του αλλαλούμ ήταν η ενδημική ανοργανωσιά του ελληνικού Δημοσίου, η ανικανότητα των κυβερνώντων να συλλάβουν και να εφαρμόσουν πρακτικά μέτρα «καναλιζαρίσματος» του οξυνθέντος τότε προβλήματος της αθρόας εισροής μεταναστών. Η Ελλαδίτσα μας από χώρα εξαγωγής εργατικών χεριών μετατράπηκε "ξαφνικά" σε χώρα εισαγωγής... Τί να σού κάνουν κι οι έρμες οι κυβερνήσεις μας;;; Στον ύπνο πιαστήκανε... Αυτή ήταν η ΣΥΝΗΘΗΣ ερμηνεία, πασπαλισμένη με πολλά αναθέματα, κυρίως από την πλευρά της Αριστεράς. Αρκετά νωρίς όμως φάνηκε, και σίγουρα τώρα, φαίνεται ξεκάθαρα πως το "αλλαλούμ", που κρατούσε (και κρατεί) τους μετανάστες ως ΛΑΘΡΟμετανάστες, σχεδόν στο σύνολό τους, άρα έδινε (και δίνει) απεριόριστη ευχέρεια για μαύρη, ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ εργασία, δεν ήταν (και δεν είναι) καθόλου τυχαίο. Αποσκοπούσε (και αποσκοπεί) στην όσο γίνεται πιό έντονη απομύζησή τους από τους «μάγγες» εκ των ελλήνων {δηλαδή όλους μας... Υπάρχει έλληνας ΜΗ μάγγας;;; Τό 'πε κι ο Μαγγίνας άλλωστε!!!}.
Ξεκίνησε έτσι, ως αλλαλούμ, και ΑΦΕΘΗΚΕ έτσι, χρόνια πολλά, ως σήμερα, για να αυξηθεί το εθνικό εισόδημα, όπως αυξήθηκε, να ανέβη το βιοτικό επίπεδο, όπως ανέβηκε, και να κοκορεύεται ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του οποίου ΚΥΡΙΩΣ συνέβησαν αυτά, ότι η χώρα πάει καλά... Καλά;;; Βεβαίως καλά!!! Άριστα! ...Χμ... «Όλα καλά» εκτός από το Ασφαλιστικό, βέβαια. Διότι και ένας μη οικονομολόγος, όπως ο υπογράφων, εύκολα καταλαβαίνει ότι η μαύρη, η ανασφάλιστη εργασία μπορεί να γεμίζει τις τσέπες κάποιων εργοδοτών, πολλών στην περίπτωση, αλλά όχι και των Ασφαλιστικών Ταμείων... Αν υπήρχε τάξη, οργάνωση, ανθρωπιά στην «υποδοχή» των μεταναστών, μπορεί να ήταν λίγο ακριβότερα τα προϊόντα {σάμπως τώρα δεν είναι;;; Ίσα-ίσα που η λαιμαργία από τον εύκολο πλουτισμό πολλών από την εκμετάλλευση των μεταναστών, τούς άνοιξε την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη όλων μας, άρα ...ανεβάστε τις τιμές, παιδιά...} τα Ασφαλιστικά Ταμεία όμως θα ...μπούκωναν στις εισφορές. Διαφωνεί κανείς/καμμία/κανέν;;; Εγώ πάντως, παρότι "ντούρος\" άθεος, στο πρώτο ταξείδι προς τα εκεί θα περάσω από τους Κωστακιούς, μετά από τους Χαλκιάδες, την Καλαμιά, τα Ρόκκα, την Ελεούσα, μετά από τη Γραμμενίτσα και το Χανόπουλο, και θ' ανάψω ένα κερί στις εκκλησιές τους, ίσως κάνω και κάνα σταυρό..., ως πρόσχημα για να πιάσω κουβέντα μ' αυτούς τους λεβέντες παπάδες, για να μού εξηγήσουν πως μπόρεσαν και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην -απύθμενη και κραταιά!- υποκρισία της κοινωνίας μας, που συμπεριλαμβάνει βέβαια και τους άμεσους προϊσταμένους τους, τους «άγιους» μητροπολίτες...


0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας