Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Ἐπὶ-καιρῶν arrow ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ (5): ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ (5): ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφει: Ἀλέκος ΒΑΡΒΕΡΗΣ

Δημοσίευση: 29 Ὀκτωβρίου 2007). Περνᾶμε τώρα στὸν κλασικὸ φιλελευθερισμό. Δυτικὰ τοῦ Βενιζέλου. Ἕνας λόγος καὶ μία λογικὴ γεμάτη ἀπὸ θέσφατα, πνιγμένος μέσα σὲ ἕνα δογματικὸ ὀρθολογισμό. Ὅλο τὸ ἠττημένο πνεῦμα μίας γερασμένης τεχνοκρατικῆς Εὐρώπης εἶναι παρόν.VARVERIS_02Αγαπητοί αναγνώστες περνάμε τώρα στον κλασικό φιλελευθερισμό. Δυτικά του Βενιζέλου. Ένας λόγος και μια λογική γεμάτη από θέσφατα, πνιγμένος μέσα σε ένα δογματικό ορθολογισμό. Όλο το ηττημένο πνεύμα μιας γερασμένης τεχνοκρατικής Ευρώπης είναι παρόν...

...«Τα χαρακτηριστικά της ήττας. Η ήττα είναι εξαιρετικά μεγάλη.» (!!) Περί μεγέθους ο λόγος.

«Η εντολή αυτή είναι σαφής. Αναστροφή της πορείας διεύρυνση της επιρροής και νίκη και τελεία. Ούτε μικρό ούτε μεγάλο ούτε καθαρό ούτε μη καθαρό. Αναστροφή - διεύρυνση - νίκη.» Ψεκάστε-σκουπίστε- τελειώσατε. Φανταστείτε να την έχεις εκπαιδευτικό στα παιδιά σου αυτήν.

«Η συζήτηση για την ήττα.», «Έχουν σημασία οι αντικειμενικές συνθήκες». (Ωραίο αυτό). «Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τη συνολική κρίση της σοσιαλδημοκρατίας που πολλοί έχουν ήδη αναφερθεί και πρέπει να εντοπιστεί στο διάστημα 2004 - 2007 (Η περίφημη (!!) κρίση της σοσιαλδημοκρατίας του 2004-2007 !!!!), «Το να επιστρέφουμε στο 2000 το '96 και το '93 είναι πολύ ενδιαφέρον σαν ιστορία. Όμως τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε ώστε να κάνουμε τις επόμενες κινήσεις πρέπει να εντοπιστούν σε αυτό το διάστημα γιατί το 2004 - 2007 θα έπρεπε να έχουμε λάβει υπόψη και τις αντικειμενικές συνθήκες...». Πρέπει να προβληματιζόμαστε αποκλειστικά, μας λέει κα Διαμαντοπούλου, για το διάστημα 2004-2007. Ούτε μια μέρα πριν. Γιατί; Γιατί έτσι θέλει η κα Διαμαντοπούλου (1ο Θέσφατο). Εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον προκαλεί αυτή η επιλεκτικότητα.

«Αυτά τα τρία χρόνια πράγματι δεν κάναμε τίποτα;», «Βεβαίως όχι.», «Σφυρηλατήσαμε την πολιτική μας ενότητα (!!!) και ακούστε σας παρακαλώ τι εννοώ.» (Προφανώς θα μείνανε εμβρόντητοι), «Το 2005 στο συνέδριο κάναμε την ιδεολογικοπολιτική μας διακήρυξη. Υπεύθυνοι ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης (ωραίο κάρφωμα). Θα σας παρακαλούσα να τη διαβάσετε. Είναι ένα κείμενο που εκφράζει τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία (2ο Θέσφατο) και δεν έχουμε πολλά να προσθέσουμε, τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κανέναν να προσθέτει κάτι.» (τώρα το είπες σωστά).

«Όμως ας είμαστε λίγο ειλικρινείς μεταξύ μας. Η σύγκρουση επί μέτρων, ιδεών, προγραμμάτων, νέων ιδεών, πιο αριστερών, πιο δημιουργικών, πιο προοδευτικών μπορούσε να γίνει και στο συνέδριο του 2005 και στο συνέδριο το προγραμματικό του 2007. Εκεί δεν έγινε τίποτα. Τώρα η συζήτηση είναι για την εκλογή αρχηγού. Ας μην προσποιούμαστε τίποτα άλλο.» Δεν θέλουμε να αλλάξουμε γιατί τα έχουμε πει και μελετήσει όλα. Αρχηγό να μας κάνει πάλι υπουργούς θέλουμε. Μια κυνικότητα εξαιρετικά αφυπνιστική για τον ζαλισμένο πασοκτζή. Είναι επίσης χαρακτηριστική η «ηθική» που πηγάζει από το λίγο ειλικρινείς, πιο αριστερών, πιο δημιουργικών κ.ο.κ.

Και τώρα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα φροντιστηρίου από τον άσχετο προς τον ζαλισμένο. Το θέμα: Η πολιτική ταυτότητα. «Δεν είναι όμως σημαντικό ότι έχουμε πετύχει μια πολιτική ενότητα;(!!!)» (Ότι πεις αφεντικό), «Αυτό σήμαινε και πολιτική ταυτότητα; Όχι...». Ακούστε τώρα τι είναι πολιτική ταυτότητα: «Η πολιτική ταυτότητα σημαίνει προτεραιότητες.» και μάλιστα «Μεγάλες προτεραιότητες...», «Η πολιτική ταυτότητα σημαίνει και καθορίζεται από την αντιπολιτευτική στρατηγική στην ατζέντα που θέτει υποχρεωτικά η κυβέρνηση.» (δηλαδή εδώ η πολιτική ταυτότητα καθορίζεται απ' τον αντίπαλο !!), «Η πολιτική ταυτότητα καθορίζεται από το συμβολισμό των προσώπων που επιλέγονται.» Άκουσον -άκουσον. Η πολιτική ταυτότητα καθορίζεται από τα προβαλλόμενα πρόσωπα και όχι το ακριβώς ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ. Ας πούμε πολιτική ταυτότητα υποστήριξης της κας Διαμαντοπούλου. (ψάχνεις για αμερικανάκια;). «Η πολιτική ταυτότητα τέλος καθορίζεται από τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που επιλέγονται κάθε φορά Α τόσο τρέχουσα κατάσταση είναι η πολιτική ταυτότητα. Καθορίζεται ... κάθε φορά...! Λοιπόν για να μην χάσετε κι' αυτήν την... εξεταστική, όπου βλέπετε πολιτική ταυτότητα βάλτε τακτική κίνηση.

«Η συζήτησή μας σήμερα γίνεται γιατί θα εκλέξουμε αρχηγό. Γιατί θα έρθει ένα πρόσωπο μιλάμε για πρόσωπα και ένα νέο πρόσωπο ή ο επαναπροσδιορισμός και η επανεμπιστοσύνη μας σε ένα πρόσωπο θα έρθει στην επιφάνεια.» ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, το οποίο δεν χωρά σχόλιο. Και αμέσως μετά το εκπληκτικό: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για το πώς γίνεται αυτή η συζήτηση. (Αν και δεν το βλέπω) Ο Πρόεδρος στις 12 Νοεμβρίου είναι ο άνθρωπος που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, γι' αυτό τον εκλέγουμε (!). Άρα έχει πολλή σημασία το κύρος του στην ελληνική κοινωνία.(!!)» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ.

«Πώς γίνεται η συζήτηση μέχρι σήμερα; Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι σε όλες τις τηλεοράσεις, αλλά και σε πολλές από τις συζητήσεις μέχρι σήμερα έχουμε καταλάβει γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουμε το χειρότερο (!!!). Ως να έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακούς, σε τρεις κακούς ή σε δύο, δεν τον βάζω τον Κώστα Σκανδαλίδη γιατί δεν έχει μπει μες τη θυελλώδη αντιπαράθεση και πρέπει να εξηγούμε τα επιχειρήματα γιατί πρέπει να ψηφίσουμε το λιγότερο κακό (!!;;). Αυτό συρρικνώνει την παράταξη. Αν αποδείξουμε γιατί ανάμεσα στους καλούς θα επιλέξουμε τον αξιότερο, διευρύνουμε την παράταξη. Και αυτό ας το έχουμε υπόψη μας όλοι». (!!!!!) ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ.

Φίλε ή μέλος του ΠΑΣΟΚ, φυλαχτό πρέπει να την κάνεις αυτή την τοποθέτηση. Να λες κάθε τόσο ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

«Το 2004 ήρθα από τις Βρυξέλλες μετά από 5 χρόνια ως Επίτροπος...» (αυτό είναι μια πρώτη εξήγηση), «και στρατεύτηκα με χαρά και με πάθος με το Γιώργο Παπανδρέου...», «Δε στρατεύτηκα με το Γιώργο Παπανδρέου ούτε γιατί ήταν κληρονόμος ενός ονόματος ούτε γιατί είχε μια ιστορική παράδοση. Και Ανδρέα Παπαγεωργίου (!!) να τον έλεγαν το ίδιο θα έκανα» (Θανάση μήπως;). Τώρα ρε παιδιά τα πιστεύει κανείς αυτά; Α ρε Λαζόπουλος που σου χρειάζεται.

Για πες μας τώρα και για τον Βενιζέλο. «Ένας πολιτικός με πολύ μακρά διαδρομή, με εντυπωσιακή παρουσία στο δημόσιο βίο και εν πάση περιπτώσει δεν του χαρίστηκε τίποτα.» (Πως το έλεγε για τους θυρωρούς ο Κατσιφάρας;), «Τα κατέκτησε όλα και δικαιούται απολύτως να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Γιατί όλη αυτή η δραματοποίηση και η δαιμονολογία; Γιατί αυτή η ενοχοποίηση;», «Είναι τα μέσα; Είναι τα εκδοτικά συμφέροντα; Είναι οι μηχανισμοί οι σκληροί, οι παλαιοκομματικοί, οι παπανδρεϊκοί; Είναι οι συνωμότες; Είναι οι υπονομευτές;» και απαντάει γρήγορα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων «Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Αρνούμαι ότι μπορεί να υπάρχει έστω και ένας υπονομευτής στο ΠΑΣΟΚ. Αν υπάρχει άλλος που θεωρεί ότι υπάρχει υπονομευτής θα πρέπει να τον καταγγείλει...» (Αποδείξεις και στον εισαγγελέα που έλεγε και ο Σημίτης). Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο γιατί η έξαψη ορισμένων να εξαλείψουν από το λεξιλόγιό μας τη λέξη συνομωσία μόνο αθώα δεν είναι. Ας θυμηθούμε λοιπόν σε τίτλους ορισμένα γεγονότα συνομωσίας από την πρόσφατη ιστορία: εκτέλεση Κένεντυ, Watergate, θάνατος Παναγούλη, σχέση πολιτικής - μαφίας στην Ιταλία, η δική μας Δίκη το '89 και τα εκδοτικά συγκροτήματα, παραμορφώνονται πρόσωπα πρωθυπουργών, δηλητηριάζονται σε γεύματα, «αυτοκτονούν» τραπεζίτες εξαφανίζοντας και αποδείξεις, σύλληψη Οτσαλάν, ρόλος Κρυστάλη, και άλλα πολλά.

Πάλι τρέχουμε κα Διαμαντοπούλου να προλάβουμε ένα αναπάντεχο ξύπνημα: «Βεβαίως και τα εκδοτικά συγκροτήματα παίζουν, έπαιζαν και θα παίζουν ρόλο όχι μόνο στη δική μας παράταξη και όχι μόνο στην Ελλάδα», «Όλα αυτά υπάρχουν. Ο λόγος που δεν πρέπει να επικαλείται ένας αρχηγός ή ένας υποψήφιος αρχηγός τους εχθρούς είναι γιατί δε δικαιούται ένας αρχηγός να είναι θύμα κανενός εχθρού. Υποχρεούται να τους νικά.» Πως; Αν δεν αποκαλύπτει το σκοτεινό μέρος των συγκρούσεων. Πως; Αν δεν κάνει κοινωνούς, δεν υποψιάζει τους υποστηριχτές του; Πως; Μήπως εξαλείφοντας τις προστριβές δηλαδή αλλάζοντας μεριά; Πως τους νικάς; Ή μήπως το γνωστό οι μόνοι μας αντίπαλοι είναι τα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν χρώμα κ.ο.κ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουν χρώμα οι υπεύθυνοι κα Διαμαντοπούλου. Έχουν χρώμα οι ιδεολογίες, οι πολιτικές και τα συμφέροντα που τα προκαλούν και τα συντηρούν. Έχετε χρώμα κα Διαμαντοπούλου. Θέλετε την Αγγλική επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα !! υποστηρίζετε το βιβλίο της Στ' Δημοτικού. Έχετε χρώμα.

Ερχόμενοι τώρα «στα επίμαχα» κατά Διαμαντοπούλου. Ακούστε έναν Επίτροπο και έμπειρο πολιτικό: «Υπάρχουν σύντροφοι που επέλεξαν πολύ γρήγορα (!)....να σταθούν επώνυμα στο πλευρό ενός υποψηφίου...», «Πήραν τα κριτήρια που χρειάζονταν, είχαν τα στοιχεία και τα δεδομένα (!!), τοποθετήθηκαν επώνυμα...», «Υπήρχαν σύντροφοι οι οποίοι δεν τοποθετήθηκαν (έτσι γενικά). Δεν τους ήταν αρκετά τα δεδομένα (!!!). Δεν απαντήθηκαν οι ερωτήσεις τους» (!!!!). Τώρα γνωριστήκατε; Δεν περιμένατε την ήττα; Δεν έχετε αρκετά δεδομένα για το Γιώργο και το Βαγγέλη;

Και μια ξεκάρφωτη αλήθεια: «Είμαστε σε εποχή ευημερίας.» (!!). Προφανώς αναφέρεται στην ίδια και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Συνέχεια στην αναζήτηση κριτηρίων για τον αρχηγό!! «Εγώ, λοιπόν, θέλω να επιλέξω τον αυριανό αρχηγό με βάση την προσωπικότητά του, τα προσόντα του, τις δυνατότητες του, αλλά και με κάποιες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.» (Αυτά για τα οποία δεν έχεις σκοπό να μας πεις).

«Υπάρχει η μεγάλη συζήτηση για την αριστερά. Θα συνεργαστούμε πώς θα συνεργαστούμε. Τι είναι αριστερά;» (σε τι μπελάδες σε έχει βάλει η κρίση ...εξουσίας). «Είναι αριστερή η δογματική άρνηση οτιδήποτε έχει σχέση με την Ευρώπη;» (η δογματική προσήλωση, είναι;), «Είναι αριστερή πολιτική η εμμονή στη δίκαιη κατανομή του πλούτου, χωρίς να μιλάμε για την παραγωγή του;» (Ας πούμε, τι παράγει το συγκρότημα Λαμπράκη;) «Είναι αριστερό το να διαπιστώνουμε και να περιγράφουμε τα προβλήματα της γενιάς των 700 ευρώ, (δικό σας έργο κι αυτό) χωρίς να λέμε τίποτα για το τι θα κάνουμε;» Σαφώς όχι. «Για μένα αυτά δεν είναι αριστερά. Όλα αυτά είναι δημοφιλείς ρητορείες και δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τα πραγματικά αιτήματα και τις πραγματικές φιλολαϊκές πολιτικές.» (όπως καταλάβατε άλλο λαϊκές και φίλο-λαϊκές πολιτικές)

Βαθαίνει ο φιλελευθερισμός με στοιχεία ιδεολογικού πλαισίου: «...αποδεχόμενοι το δράμα του ελληνικού πανεπιστημίου σήμερα προστατεύοντας και υποστηρίζοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά βάζοντας πάνω απ' όλα αρχές (!), όπως η απαγκίστρωσή του από το κράτος (!!), γιατί σήμερα δεν έχουμε δημόσια, αλλά κρατικά πανεπιστήμια...»(!!!). Δύσκολη η σχολή της ηττημένης φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας. Ακόμα πιο δύσκολα αν δεν έχεις εμβαθύνει λίγο παραπέρα από τα ...μεταπτυχιακά.

«Τα ερωτήματα είναι πολλά και πιο πολλά είναι ακόμα όταν ερχόμαστε στο άλλο μεγάλο ζήτημα για το κόμμα.» Τόσο μεγάλο που αντιμετωπίστηκε σε 20 ακριβώς γραμμές. Τόσο σημαντικό που αντιμετωπίστηκε από την κα Διαμαντοπούλου ως οργανωτίστικο θέμα: «Μπορούμε να συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους αρχηγούς μας από μη συγκεκριμένα εκλεκτορικά σώματα;», «...πρέπει να πάμε σε ετήσια συνέδρια λογοδοσίας και προγραμματισμού όπως κάνουν όλα τα σοβαρά κόμματα (!!)». Ξέρει πολλά σοβαρά κόμματα στην Ευρώπη που λογοδοτούν οι ηγεσίες; Λογοδοτεί πουθενά η γραφειοκρατία των Βρυξελών; «Θα πάμε σε εκλογή Γραμματέα από ισχυρή βάση;» (νέοι ορίζοντες...Μικέ. Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις που λέγαμε;).

Και κλείνει όπως της αξίζει, με ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ: «Τέλος η αποτελεσματικότητα. (καλά μην το δένετε κιόλας ότι θα μιλήσει γι αυτό). Το πιο σημαντικό πράγμα, είπαμε η πολιτική είναι άνθρωποι, ιδέες, οργάνωση. Όταν λείπει ένα από αυτά τα τρία δε λειτουργεί η πολιτική συνολικά!! (γιατί λειτουργεί τίποτα άλλο χωρίς αυτά; Συμβουλέψου και κανέναν ανθρωπολόγο!). «Η οργάνωση σημαίνει αποτελεσματικότητα (να κι άλλο Θέσφατο). Σημαίνει οργανώσεις που εκλέγονται στο σύνολό τους από τη βάση.» (....κουκιά σπέρνω)

Δεν φτάνουν κα Διαμαντοπούλου μου τα μεταπτυχιακά. Οι βρυξελιώτικες εμπειρίες-πληροφορίες. Δεν φτάνουν ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τα Βαλκάνια ούτε για την Ευρώπη. Τώρα βέβαια από κει που ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι είσαι ώσπου να καταλάβεις που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι θα περάσει χρόνος πολύς. Αν μάλιστα μιλάς μόνο με τον Πρετεντέρη, την Τρέμη και τον Τζίμα άντε και κάτι συναδέλφους από τις Βρυξέλες θα χάσεις ανυπολόγιστο χρόνο. Λιγότερη έπαρση, άκου περισσότερο και μίλα λιγότερο, γιατί θα χάσουν και οι «λέσχες» την υπομονή τους.

Αλέκος Βαρβέρης, 29/10/2007Σχόλια (4)

1. 31-10-2007 14:44
ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ

Αγαπητέ Αλέκο, 

Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου στα περισσότερα άρθρα σου. 

Ένα άλλο κοινό σημείο-απόδειξη του "ακρατου" κυβερνητισμού που διακατέχει τους κυρίους και τις κυρίες που αναφέρεσαι,(βλαχοτεχνοκράτες-ισες),είναι και ο κοινός τόπος, πεδίο βολής τους, για τη "δηθεν"συντριβή του ΠΑΣΟΚ και όχι η ήττα της αντίληψης "Καραμανλής στη θέση του Καραμανλή" (βρε ουστ!) 

...Θα μας δείξουν άραγε κάποιο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό κόμμα, με 38% να συζητά για "συντριβές"?.... 

Ανιστόρητοι επισκέπτες ενός χώρου, "διορισμένοι" υπάλληλοι" της κυβερνητικής εποχής, που δεν μπορούν ν΄ αντέξουν τη Χ.Τρικούπη, λές και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να έχει τα γραφεία του, μονίμως στου "Μαξίμου" ή στο γήπεδο "Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ."(sic) 

Ο Ελληνικός λαός, έδωσε αυτό το 38%, ως παρακαταθήκη και δέσμευση για αλλάγες, στο ίδιο ΠΑΣΟΚ. 

Απο ποιούς... ζητούμενο... 

Πάντως οχι σε βαγγελοΒενιζελικές ή ΔιαμαντοΛοβερδοΑνδρουλακοΔαμαν ακοΜπιστικές λύσεις. 

Το ζητούμενο είναι και πάλι όπως το '89 να συρθεί, ένας Παπανδρέου (με ότι συμβολίζει το όνομα) ως Εκτορας, (οπως γράφει και ο φίλος Α.Παπασωτηρίου) μπάς και καθαρίσουν επιτέλους με αυτή την υπόθεση που λέγεται ΠΑΣΟΚ άρα και Σοσιαλιστικός χώρος, όμως εδώ... "είναι Βαλκάνια δεν είναι παιξε-γέλασε..." που λέει και ο Νιόνιος. 
Ενας λαός, έχει και ιστορική πορεία αλλά και μνήμη. 

Μιλάτε για ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ξέρετε, δεν γνωρίσατε και που ποτέ δεν θα καταλάβετε. 
ΤΟ 1974 ιδρύθηκε ρέέέέ! όχι το 2004. 
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΜΟΣ είτε αρέσει είτε όχι είναι και παλι παρών! 
...Καληνύχτα σας κύριοι. 

Υ.Γ. Αλέξη Τσίπρα (Ανοιχτη Πόλη -ΣΥΝ): 
Το "αντιδραστικό" σύνθημα η Ελλάδα στούς Ελληνες είτε σ' αρέσει, είτε στη κ. Ρέπουση δεν αρέσει, έχει παρελθόν, παρόν αλλά κυρίως μέλλον. 
Δεν μας αρέσει ρε φίλε η καπιταλιστική παγκοσμιοποιηση, πολύ δε περισσότερο η βίαιη προλεταριοποιηση = εξαθλίωση = ανατροπή, δεν θέλουμε να καούν όλα τα δάση στην Ελλάδα για να αποκτήσει υπόσταση η δικηά σου αριστερά. 
Ο τόπος χρειάζεται αρθρωμένα μαζικά και κυρίως πολιτικοποιημένα κινήματα, μπορείς άραγε να το καταλάβεις??? 
Καλά τα "γκρουπούσκουλα"στην προσφορά σκέψης και τον προβληματισμό αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συμπεριφερθούν και ως υπεύθυνα πολτικά υποκείμενα. 
Τι να κάνουμε ο λαός αυτός εχει ΄21 ΄22 ΄40-΄44 και΄73, πρίν μας προκύψεις εσύ ως αριστερά... έλεος... 

Με στοργική συμπαθεια, σου τα λέω, δεν είσαι εσύ ο... "εχθρός"... πολύ δε περισσότερο ο αντίπαλος...(θα σου πήγαινε πολύ αυτό)  

Φιλικά  
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

2. 06-11-2007 15:44
ΠΟΤΕ ΗΡΘΕΣ ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΕΙΣ

Λένε στην Κοζάνη, 

"Πότε ήρθες πότε φεύγεις" 

Αγαπητή ¨Αννα, 

Επιτέλους μίλησες κι εσύ. 

Στην πολιτική ορολογία η παράταση (κολοτούμπα), λέγεται οπορτουνισμός, το γνωρίζεις άραγε? 
Στην ποδοσφαιρική είναι ο extra χρόνος των 30΄. 

Κι επειδή σε είδαμε να "σκίζεις" τα ρούχα σου μη και σε κακοχαρακτηρίσουν πολιτικά (φευ), να σου πούμε δυό κουβέντες ποδοσφαιρικές. Δεν σου είπαν οτι έχουν υπάρξει ανατροπές και στο 120΄? 
Δεν σε ενημέρωσαν οτι υπάρχει και η "ρώσικη" ρουλέτα των penalties? 

Καλά εσύ δεν φοβάσαι τις στραβοκλωτσιές (άγνοια των ποδοσφαιρικών κανόνων) οι "δικοί" σου άνθρωποι(πάμε στοίχημα) όμως? 

Καλό το "ποδοσφαιρικό" σου όχημα, αλλά πρέπει να ξέρεις οτι όλοι, μα όλοι οι οπαδοί, ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης, σε όλη την επικράτεια γνωρίζουν οτι οι περισσότεροι τίτλοι ειναι "πέτσινοι". 

Οφείλει ο διαιτητής (βλέπε πρόεδρος εν προκειμένω) τουλάχιστον τη Δευτέρα να σου δείξει "κόκκινη". 
Παίζεις αντιαθλητικά κυρία ¨Αννα μας....και είσαι και μέτριος παίκτης, δεν είσαι καν Ζιντάν που μπορούμε να τον χιλιοδικαιολογήσουμε για την "κουτουλιά" του ακόμη και σε τελικό mundial. 

Φιλικά  

ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ 

Υ.Γ. 

Αν ο κ.Λαζόπουλος τα λέει τόσο καλά, όπως αυτάρεσκα επεσήμανες, θα σε παρακαλούσαμε να ξαναδιαβάσεις ένα παραμύθι. Και το πλέον κατάλληλο είναι νομίζω, η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι. 
Αν το μελετήσεις καλά,όσο δύσκολο κι αν σου είναι, θα καταλάβεις γιατί πρέπει να σπάσεις τον καθρέφτη σου. 

Δυστυχώς για σένα δεν είσαι η πρωταγωνίστρια Χιονάτη και στο παραμύθι υπάρχει και δεύτερος ρόλος... 
Τι να κάνουμε δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρωταγωνιστές.

3. 07-11-2007 10:41
ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Αγαπητέ «ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑ», μέσα από πέντε μόνο κουβέντες κατάφερες να αποδόσεις με ακρίβεια και ζωντάνια το ρόλο κάποιων μασκαράδων. Συμφωνώ μαζί σου και με κέφι τις υπογραμμίζω: «(κολοτούμπα)», «..οι περισσότεροι τίτλοι είναι "πέτσινοι".», «…το 38%, ως παρακαταθήκη…», «…δεν θέλουμε να καούν όλα τα δάση στην Ελλάδα για να αποκτήσει υπόσταση η δικιά σου αριστερά…» και το σημαντικότερο για τους ξεφωνημένους αποψιλωτές της ιστορική μνήμης –συνείδησης «Τι να κάνουμε ο λαός αυτός έχει ΄21 ΄22 ΄40-΄44 και΄73, πριν μας προκύψεις εσύ ως αριστερά...». 

4. 11-12-2007 11:31
ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ
Αγαπητέ Αλέκο, 

Σκόρπιες ελπίδες 
ξοδεμένα όνειρα 
προδομένες αγάπες... 

Φαροφύλακας 


Υ.Γ. 

Στέκουν ακόμη τα "Μάρμαρα" στον Ιερό βράχο και φέρνουν μνήμες και θύμισες. 
Αγνάντι της Πόλης, να κοιτάζει,τη Πύλη της νιότης...  
Πατησίων Στουρνάρα Τοσίτσα 
Νοέμβρης ΄73 

Υμνος εις την Ελευθερίαν 
Δ.Σολωμός 
Ρωμιοσύνη Γ.Ρίτσος 
Αξιον Εστί Ο.Ελύτης 
Επιτάφιος- Περικλής και ούκ έστιν αριθμός, αυτά δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει.

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας