Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Ἐπὶ-καιρῶν arrow ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ

ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ

Γράφει: Ἀλέκος ΒΑΡΒΕΡΗΣ

(Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2007)VARVERIS_02Να μην ξεχάσουν κυρίως οι πασοκτζήδες- ακόμα ζαλισμένοι και σε αναμονή εξελίξεων ευρισκόμενοι- τα ειπωθέντα στο πεδίο της ιδεολογίας και της πολιτικής...

...Τα υιοθέτησαν, τα υποστήριξαν, τα ψήφισαν και καλούνται τώρα να μην τα ξεχάσουν.

Να μην ξεχάσουν πρώτιστα:

1. τον αγώνα για την αυτονομία της πολιτικής, την ανάγκη «...το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ελεύθερο και αυτόνομο ..... από επιρροές και παρεμβάσεις των μεγάλων συμφερόντων και των εξωθεσμικών κέντρων..», «να μηνμας χειραγωγούν σε ατομικό επίπεδο, ούτε και να μας χειραγωγούν σε συλλογικό ή εθνικό επίπεδο».

2. την προσπάθεια για ένα «Νέο Πατριωτισμό.» οποίος «...σημαίνει να κάνουμε την Ελλάδα δύναμη ποιότητας, δύναμη αξίας, δύναμη ηθικής σε μια παγκόσμια κοινωνία.»

3. Την προσπάθεια για μια «ταυτότητα νέα, που μας ταιριάζει ιστορικά και μας εγγυάται διαχρονικά μια Δίκαιη Κοινωνία...».

4. τον αγώνα «για ένα ΠΑΣΟΚ λαϊκό, ριζοσπαστικό και πατριωτικό. Ένα ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης αριστεράς...»

5. ότι η αλήθεια είναι προϋπόθεση της ενότητας.

6. Ότι ψήφισαν πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κίνημά μας είναι στρατηγικά,» και όχι «επιφανειακά», είναι«κοινωνικά» και όχι «επικοινωνιακά», είναι «πολιτικά» και όχι «προσωπικά», είναι «διαχρονικά» και όχι «συγκυριακά».

7. ότι «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κυβέρνηση, για να συνεχίσουμε έτσι όπως φύγαμε. Δεν το θέλουμε ούτε εμείς, ούτε ο λαός.»

Στην κατεύθυνση αυτή να μάθουν να ακούνε. Να μάθουν να ζούνε με σκοπούς που ξεπερνούν τον κυβερνητισμό τους.  Να παλέψουν, όπως παλιά, για αχρημάτιστα «ιδανικά».  Να επανιδρυθούν κόντρα στους επανιδρυτές. Να πιστέψουν στις προπαγανδιζόμενες, από τους ίδιους, αξίες. Να αποβάλουν τον φιλελεύθερο ρεαλισμό που συνιστά την πιο φρικτή ουτοπία για την «όλη» κοινωνία. Να δουλέψουν για την αξία του να κυβερνάς. Να ξαναγεννηθούν, όπερ σημαίνει από πασόκες να ξαναγίνουν δημοκράτες και σοσιαλιστές στο ΠΑΣΟΚ.

Σ' αυτό τον αγώνα, γινόμαστε πολλοί περισσότεροι και ... εγκυρότεροι.

Αλέκος Βαρβέρης 23/11/20070 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας