Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Τρία Τέταρτα arrow ΒΙΒΛΙΑ: Δύο ἰδέες γιὰ βιβλία

ΒΙΒΛΙΑ: Δύο ἰδέες γιὰ βιβλία

Γράφει: Ἀλέκος ΒΑΡΒΕΡΗΣ

Giann-Enantia

Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας προτείνω δύο βιβλία που ... «σηκώνουν κουβέντα» & προβληματισμό:


Α) «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ»
Μια εξαίρετη αντι-θρησκευτική προσέγγιση της πίστης και των χριστιανικών αξιών από τον Χρήστο Γιανναρά. (εκδ. Ίκαρος). Μια όαση -γλωσσική και φιλοσοφική- με τη γνωστή βάσανο των αναζητήσεων του συγγραφέα. Ένα βιβλίο του οποίου η κάθε σελίδα παραπέμπει «στην ουσία του πράγματος» και ταυτόχρονα εκθέτει την επιχειρούμενη ακτιβίστικη προσέγγιση των στοιχείων της πίστης και του χριστιανισμού. Μια αξιόλογη προσπάθεια που ακυρώνει κουτοπόνηρα και ρηχά πλαίσια συμφωνίας ή διαφωνίας.Β) «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ»

Feyerabend-Apoxairetismos

Πάνω στα σύγχρονα ψαξίματα κινείται ο αυστριακός φιλόσοφος και αιρετικός Πώλ Φέγεραμπεντ με το βιβλίο του «Αποχαιρετισμός στο Λόγο»

(εκδ. ΕΚΚΡΕΜΕΣ). Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύγκρουση με τους παντός είδους επιστημονισμούς, τα επιστημονικά και φιλοσοφικά τους θέσφατα, και το θετικισμό που τα νομιμοποιεί και τα επιβάλει.  Ένας αιρετικός και βαθύς Λόγος κόντρα στην νοησιαρχία και στο Λόγο της. Από το δοκίμιο αναβλύζει μια περιπέτεια χειραφέτησης και απελευθέρωσης των ανθρώπινων δυνατοτήτων και σεβασμού της διαφορετικότητας των συνεισφορών του «καθόλου» ανθρώπου με όρους που φωτίζουν και δεν εξαφανίζουν το πρόσωπο. 

Αλέκος Βαρβέρης, Νοέμβριος 2008

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας