Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Θέματα arrow ΚΟΥΚΟύΛΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ

ΚΟΥΚΟύΛΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ

Γράφει: Ἀλέκος ΒΑΡΒΕΡΗΣ

(Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2007)VARVERIS_02Τα Μ.Μ.Ε και η αγοραία  προοδευτικότητα της πασοκο-αριστεράς απεφάνθη: "συνεργάτες του Πολύδωρα, προβοκάτορες". Όσο για τους παραδοσιακούς, αυτούς που υποστηρίζουν ότι έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη (γεγονός το οποίο τους καθιστά αχρείαστους) είναι σαφείς από καιρό: "παίζουν «αντικειμενικά» το ρόλο της αντίδρασης".
Όλοι αυτοί, πριν αλέκτωρ λαλήσει, δεν αναγνωρίζουν τα παιδιά τους πίσω από τις κουκούλες. Τα ήθελαν αλλιώς, να βρίζουν τον πατέρα τους αλλά εντός γραμμής. Να χαθούν, αλλά μέχρι να χαθούν να ψηφίζουν «σωστά» κατά περίπτωση.

Οι συνδικαλισταράδες της προόδου κάνουν τα «μεταπτυχιακά» τους πάνω στο κορμί των νέων, έτοιμοι πάντα να τους πετάξουν από πάνω τους σαν την πιτυρίδα. «Τζόγος να γίνεται» θέλουν μόνο για να ηγούνται του «τζόγου», θέσεις εργασίας δηλαδή για την ανώφελη ζωή τους.


Μην τους εμπιστεύεστε, το πλοίο που θα σας βρουν εισιτήριο είναι αυτό που θα βουλιάξει.

Μην τους δίνετε άλλο αίμα για τα «μεταπτυχιακά» τους.

Σταθείτε μακριά απ' την ανικανότητά τους να βρουν απαντήσεις που να σας περιλαμβάνουν, μα κι απ' την ιδιοτελή  επιθυμία τους να ξεκάνουν τη νεολαία και τις απαντήσεις που δεν τους δικαιώνουν.

Η αισιοδοξία σας τούς σκοτώνει.

Η αντίστασή σας να μην μπείτε στο «κόλπο» τούς αποκαλύπτει.

Η αναστάσιμη σκέψη σας και η μόρφωσή σας πρέπει να τους αντικαταστήσει.


Ποια αριστερά μάς αφορά σαν ανθρώπους; Αυτή που θα περάσει μακριά τους κι από πάνω τους, πάντως έξω απ' το «κόλπο». Ποια δεξιά «τη ζωή μου κυνηγά»; Αυτή που απαρτίζει την αθέατη πλευρά του πόνου μας κι είναι όλοι μέσα: το πολιτικό «κόλπο», η υπεροπτική ανεπάρκεια του νικητή, η αναίδεια του «άδικα χαμένου» που όπου νάναι επιστρέφει, η αδιαφορία του σχεδίου, ο πνευματικός σκοταδισμός, ο υποθηκευμένος πλουραλισμός, ο ανιστόριτος προοδευτισμός, ο κουκουλοφόρος νέο-φιλελευθερισμός, ο απολυταρχισμός των μέσων ενημέρωσης, ο ολοκληρωτισμός της «αναγκαιότητας», η μαύρη δημοκρατία που τρομοκρατεί το φως, ο αδιάφορος και ασυγκίνητος διπλανός.

Αλέκος Βαρβέρης
, Απρίλιος 2007

(Ο τίτλος είναι δανεισμένος από τίτλο άρθρου της Μαριάννας Τζιαντζή, στην Καθημερινή της Κυριακής στις 25/3/07)

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας