Ἐξώφυλλο arrow τῆς Σύνταξης arrow Αὔγουστος 2007: ΤΟ ΕΝΑΡΘΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Αὔγουστος 2007: ΤΟ ΕΝΑΡΘΡΟΝ ΑΡΘΡΟ

Γράφει: Γιάννης Φ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το άρθρο που είχαμε διαλέξαμε σαν "άρθρο του μήνα" για τον Αύγουστο, γραμμένο από τον Καμένο Ολύμπιο αμέσως μετά τις φωτιές, έχει θυμό, άρα σπονδυλική στήλη. Απέναντι στα ασπόνδυλα, τα παπαγαλάκια, τους μιντιονταβάδες. Τούς δείχνει, με το ευλογο-καμένο δάκτυλο: όλους αυτούς με την βλογιοκομμένη σκέψη. Το άρθρο του μήνα έχει άρθρωση και άρθρο: ο..., η..., το... Κι από κοντά: οι..., τους..., τα... Εχει άρθρο, άρθρα, και δείχνει: είναι δηλαδή έναρθρον. Απέναντι στα άναρθρα.

Τούτο το έναρθρον άρθρο του μήνα θα το βρείτε στην ad hoc στήλη «ΕΠΙ-ΚΑΙΡΩΝ» και με τίτλο «Τα πύρινα και τα μέτωπα» (προσοχή στο «και» του τίτλου, βιαστικοί μας φίλοι). Φιλοξενείται μαζύ με άλλες ορθές και κυρίως όρθιες στιγμές του συλλογικού μας εντός: Τον Θεοδωράκη, τον Γιανναρά. Τον Βρεττάκο, από 'ναν αλλιώτικο χρόνο. Τα παιδιά, τους νέους της Φαλαισίας που στήθηκαν κατάντικρυ στη φωτιά  λέγοντας "NON PASSARA!"(Η στήλη περιμένει τη συμμετοχή σας).

Το έναρθρον άρθρο του "Καμένου Ολύμπιου" είναι γραμμένο από εκείνη την Ελλάδα που δε λέει να καεί και ρίχνει μια ανάσα «δριμύ αέρα» στην οικοπεδοποιημένη σκέψη μας. Μάς φέρνει να θυμηθούμε, ανάμεσα στ' άλλα, πως το αίτημα κι ο καϋμός της πολιτικής μας ψυχούλας, ό,τι προτάξαμε για το οργανωμένο μας Κοινόν δηλαδή, είναι εν-τελώς άλλο (έχει άλλη εν-τέλεια) από εκείνο των οικοπεδοφάγων που το διαχειρίζονται («πολιτική ελίτ», επί το ευγενέστερον): κάθε νύχτα, στον κάθε βολικό μας ύπνο επάνω, όλοι μαζύ κι όποιος προλάβει, μάς τρώνε κι από 'να μέτρο χωράφι, κι από 'να υφάδι όνειρο, προκειμένου να κάνουν το δικό τους χωράφι άρτιο κι οικοδομήσιμο, δηλαδή κόμμα εξουσίας.

Και κάτι ακόμα, μέσα από όλα αυτά, και πάνω από όλα αυτά: το έναρθρον άρθρο μάς φέρνει να θυμηθούμε ότι πατρίδα δεν είναι άθροισμα οικοπέδων.
Καλή ανάγνωση

Για την συντροφιά της Έκδοσης,
Γιάννης Φ. Φωτόπουλος

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας