Ἐξώφυλλο arrow Περιεχόμενα arrow Ἐπὶ-καιρῶν arrow ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ

Γράφει: Δημήτρης ΤΖΟΥΒΑΝΟΣ

(Δημοσίευση: 28 Ἰουνίου 2015)Πολλά μπορούν να ειπωθούν ή να επαναληφθούν για τα σημερινά ιλαροτραγικά, απ’ τις ευθύνες όλου του Πολιτικού Συστήματος, την φαρσοκωμωδια της διαπραγμάτευσης, τις τροϊκανές αγκυλώσεις, την δομική αναξιοπιστία της αριστεράς έως και τις καταχρηστικές προσκλήσεις για «βροντερό όχι» της Ζωής απ’ την θέση του προεδρείου... Ομως, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, οπότε :

Η κυβέρνηση έχοντας φέρει την χώρα σε αδιέξοδο, στρέφει πλέον την «τυχοδιωκτική ασάφεια» ενάντια στον ελληνικό λαό για να διασώσει τα στριμωγμένα κομματικά ψεύδη κι επιδιώξεις της. Είναι μόνον ολίγων ημερών τα λόγια του Τσίπρα ότι «δεν θα μεταθέσουμε στο λαό τις ευθύνες μας κι εμείς ως κυβέρνηση με νωπή εντολή θα πάρουμε την ευθύνη για το έντιμο Ναι ή το περήφανο Οχι...». Λόγια της Αριστεράς και της Προόδου ...

Το μείζον ζήτημα είναι να μάθει ο λαός να διακρίνει τα ουσιώδη απ’ τα απατηλά, κι ανάμεσα στα απατηλά να διακρίνει τα μεγάλα ιστορικά λάθη... Με την ανάλογη ευθύνη των όποιων ταγών.... Ας ελπίσουμε ότι το –πολύπλευρα αντισυνταγματικό και πολιτικά σύριζα ιλαροτραγικό- δημοψήφισμα δεν θα γίνει, ή ότι όλη η εξέλιξη του τυχοδιωκτισμού αυτού θα έχει ως άξιο θύμα τον ίδιο αυτό τυχοδιωκτισμό κι όχι τη χώρα.

Δ.Τ. 27 Ἰουνίου 2015

0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολή σχολίου
Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις
Συλλαβισμός Συλλαβισμός

Tsipras-01

Κείμενα του ιδίου :

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

γιά τήν σύνδεση στο Forum...

Αρχή σελίδας